Julen nærmer sig

Som tiden dog går. Lige om lidt er det jul og Leahs fødselsdag. Så bliver hun 5 år og hun er i en rivende udvikling.

20121126-110749.jpg

Til ridning går det strygende – på billedet sidder hun med bagrytter, men normalt er det på en lille pony, hvor hun sidder på skind og nu også bøjler. Det gør at hun kan holde balancen bedre i trav, og at fysioterapeuten kan begynde at træne letridning og dermed Leahs ben.

Generelt er Leah blevet bedre, både motorisk men også mentalt. Hun har knap så bredsporet en gang og mentalt rykker hun enormt – hun har nu fået et sprog (længe ventet), hvilket gør det meget nemmere at forstå hende – både for os i familien, men også for andre. Dette gør at hun fungerer bedre i sociale sammenhænge - med andre børn og voksne. Dette har igen betydet, at vi oplever færre situationer, hvor hun er udadreagerende. Det er bare så skønt.

Hun er også blevet testet af psykologen, men her var det knap så optimistiske toner. Hun skønnes intelektuelt til at være halv sin alder, og vi er derfor stadig uvisse, når det gælder skolevalg mv. Lige nu tager vi en dag af gangen – først skal vi have på det rene, hvor Leah skal være indtil skolestart. Skal hun stadig være i specielbørnehave (hvor hun får knap så mange udfodringer, da hun er blevet for god..) eller skal hun i en almindelig børnehave med støtte (hvor hun får masser af udfordringer, men måske ikke kan håndtere mængden)…. det er en meget svær beslutning – og ikke en vi alene bestemmer. Foreløbig har vi søgt om at hun bliver i specielbørnehaven.

 

20121126-110829.jpg

Leah har været sløj ind i mellem, men ikke noget udtalt, som har krævet indlæggelse. Hun har spist, med hjælp, og dette har klaret hende igennem de fleste perioder med feber og snue. Håber vi kan holde det på det niveau, så vi undgår hospitaler og sonder.

Som sagt, så er det jo lige om lidt jul og Leahs fødselsdag. Og det vil så være den 2. jul og fødselsdag på diæt.

Efterhånden går det som en leg, selvom det stadig er tidskrævende. Vi er blevet mget bedre til at lave og finde på mad. Og Leah er meget taknemmelig og ikke så krævende. Det gør det jo meget nemmere. Så vi er så småt begyndt at ånde lettet op, og føler nu at vi sagtens kan håndtere denne diæt (for i tvivl har vi været ind i mellem).

This entry was posted in Leah. Bookmark the permalink.

Comments are closed.